divendres, 28 de gener del 2011

Càmeres a l'estratosfera

Aquesta setmana vaig veure un mini-reportatge a la televisió alemanya sobre un grup d'estudiants de Física de la Universitat d'Erlangen que havien enviat (i recuperat) una càmera a l'estratosfera amb un globus.
El mini-reportatge era dins un programa del canal ProSieben, que es diu Galileo. En general, tracten temes relacionats amb les noves tecnologies.
És amb alemany, però aquí us deixo l'enllaç al vídeo del programa:

Space Cam zum selber basteln

El resum és el que us he explicat al principi. Un globus, un càmera de vídeo, telèfon mòbil, GPS. Val la pena veure el vídeo per les imatges finals obtingudes. És sorprenenet que sigui tan "fàcil" obtenir imatges a una alçada on ja s'aprecia la curvatura de la Terra. Cal destacar també que el cost del material del dispositiu utilitzat per aquest nois era inferior a 100€!

Veure això em va recordar que l'IES de la Bisbal va dur a terme un projecte semblant el 2008. Aquí podeu llegir com va anar:

Meteotek 08

Hi ha moltes diferències entre els dos projectes. El projecte de la Bisbal tenia molta més preparació, planificació, simulacions previes... A més, la càmera era controlada remotament. En el cas alemany, simplement van gravar des del principi fins al final del vol. D'altra banda, van haver de recórrer uns 200km (i canviar de país!) per recuperar la càmera. I això no està inclós en els 100€...

En fi, totes dues em semblen idees interessants. I de fet, crec que haver fet algunes de les simulacions que van fer els de la Bisbal no hauria encarit el projecte i els hi hauria pogut estalviar kilòmetres.

Sigueu feliços!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada