dimarts, 26 d’octubre del 2010

Excursió a Weimar i Buchenwald (primera part).

El dissabte dia 16 vaig anar d'excursió a Weimar i Buchenwald. Era una excursió d'un dia, organitzada pel Welcome-Center de la universitat. L'excursió va omplir totes les places disponibles (48 persones). Hi havia tot tipus de gent relacionada amb la universitat: estudiants de doctorat, estudiants postdoctorals, professors. Hi havia també una família amb un nen.

Vam sortir d'Erlangen a les 8 del matí. Weimar es troba situada uns 220km al nord d'Erlangen. Amb autocar són unes dues hores i mitja de viatge.

La ciutat de Weimar té 70000 habitants aproximadament. Amb altres companys de l'excursió vam estar comentant que malgrat tenir 30000 habitants menys, sembla que sigui més gran que Erlangen. Realment Erlangen enganya. Crec que és perquè el centre urbà d'Erlangen, i en particular la zona "comercial" no és molt gran, i en canvi hi ha molta extensió de ciutat, menys densa però molt gran.

Històricament, Weimar és la "capital cultural" d'Alemanya. Qualsevol personatge important de la cultura Alemanya ha passat per Weimar. Goethe, Schiller, Bach, Wagner... La llista és molt llarga. De fet la ciutat està farcida de plaques del tipus "Aquí va viure...". Com a curiositat, també hi va viure Carl Zeis, famós per la marca de lents (telescopis, càmeres fotogràfiques...) que porta el seu nom. Hitler anava a Weimar a fer discursos, pel significat que té la ciutat com a símbol de la cultura alemanya.

Vam fer una visita guiada de dues hores. Hi ha moltíssimes curiositats interessants per explicar sobre Weimar. Per exemple, aquest hotel, des del balcó del qual Hitler havia fet discursos. El nom de l'hotel es deu a que era el més gran de la ciutat, i el seu propietari va posar-li el nom d'un animal gran.

Just al costat de l'hotel hi ha la casa de Bach. Bé, hi havia la casa. Ara hi ha una placa, i on hi havia la casa hi ha el pàrking de l'hotel. No sé si és el cas d'aquesta casa en concret, però alguns edificis de la ciutat van ser destruïts durant la guerra.

Algunes fotos que vaig anar fent:

Un tros original del mur de Berlin.

La casa on va viure Carl Zeis

L'hotel Elephant. Des d'aquest balcó Hitler feia propaganda.

Casa jardí de Goethe

Una altra curiositat que m'ha agradat molt és sobre Shakespeare. Els romàntics alemanys admiraven molt Shakespeare. A Weimar hi ha una de los poques estàtues (de cos sencer) de Shakespeare. Hi molts busts, però estàtues senceres no gaires. A més l'estàtua conté un sutil homenatge a la ironia.Si es mira des de la dreta mostra un Shakespeare seriós, mentre que si es mira des de l'esquerra mostra un Shakespeare somrient. Mireu les fotos:

Shakespeare seriós.

Shakespeare somrient.

Weimar també és conegut per ser la ciutat on es va originar el moviment arquitectònic Bauhaus. Tot i que pel que ens van explicar, originalment no va tenir molt bona acollida. Ara hi ha un museu provisional sobre la Bauhaus, però aviat tindran un museu molt més gran i modern.

Hi ha algunes fotos més de Weimar a l'àlbum que tinc a Picasa amb el nom del blog.

A la tarda vam anar a visitar el camp de concentració de Buchenwald. Us en parlaré en una pròxima entrada.

Sigueu feliços!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada