dissabte, 2 d’octubre del 2010

Què sé d'Erlangen (abans d'anar-hi).

Abans de marxar m'he informat una mica. He buscat informació per internet, i també em van parlar d'Erlangen els futurs companys de feina quan vaig anar-hi aquest estiu.

Erlangen és una ciutat de 100.000 habitants, situada al sud d'Alemanya. Pertany a l'estat de Baviera. És a uns 20km de Nuremberg, on hi ha l'aeroport més proper. Nuremberg és més gran, té uns 500.000 habitants aproximadament.

Aquesta panoràmica de la ciutat l'he trobat a la web de la Universitat d'Erlangen.

A la Wikipedia he llegit que Erlangen té uns 1000 anys d'antiguitat. Durant els primers 500 anys d'existència va anar guanyant importància, essent la capital de la regió en alguns èpoques. A partir del segle XVII la història d'Erlangen està marcada per l'arribada dels hugonots (una branca dels protestants) que van ser expulsats de França. Al segle XVIII es va fundar la universitat, que originalment estava a Bayreuth i que poc després es va traslladar a Erlangen.

La universitat d'Erlangen és una de les últimes universitats històriques alemanyes que encara imparteixen totes les disciplines, a diferència per exemple de la Universitat de Barcelona, on amb alguna excepció les carreres tècniques van passar a la Universitat Politècnica. A Erlangen també hi ha una de les dues seus principals de l'empresa Siemens, i un gran hospital.

La festa més important d'Erlangen és la Bergkirchweih, el festival anual de la cervesa. Pel que he pogut saber és comparable a l'Oktoberfest de Munich, però molt menys conegut, i amb molts menys turistes. Es celebra durant 12 dies, als voltants de la segona pasqua.

Aquesta foto de la Bergkirchweih és del grup del Facebook d'aquest festival. Sembla prometedor.

Sigueu feliços!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada