divendres, 22 d’octubre del 2010

Explorant Erlangen.

10 d'Octubre de 2010

Avui he sortit amb la bici. El principal objectiu era conèixer el temps que tardo des de casa fins a la feina. A més a més, volia fixar-me més bé amb quins carrers tenen carril bici, quins no, etc.

Realment circular amb bicicleta per Erlangen és fantàstic. En general, hi ha dos tipus de carrer. Si són carrers principals, amb "molt" trànsit, tenen carril bici. Normalment el carril bici és a la vorera, de color vermell o bé separat amb una línia blanca. A més, hi ha senyals que indiquen per on han de circular els peatons i per on les bicicletes. De totes maneres, "molt" trànsit aquí significa com un carrer secundari de Barcelona. Vull dir que en hora punta els carrers més transitats no són com la Diagonal, si no més aviat com el carrer Mallorca, per exemple.

Els carrers secundaris són majoritariament Zona 30, i les bicis circulen amb els cotxes. A diferència del que passa a Barcelona, això no suposa cap inconvenient, ni per les bicis ni pels cotxes. Tothom respecte tothom.

Bé, he descobert que tardo un 30 minuts fins a la feina. Potser una mica menys, però encara no he trobat la ruta òptima. La ruta més directa passa per una zona peatonal, i durant el dia no s'hi pot circular amb bicicleta. He fet bastanta volta, perquè encara no conec bé els carrers, així que espero trobar una ruta més ràpida.

De tornada he passat per un altre camí. He aprofitat per passar per un parc que hi ha al nord de la ciutat, i que segueix el recorregut d'un riu petit, afluent del Regnitz, que és el riu important que passa per Erlangen.

El final del parc és a prop de casa. Abans de tornar he seguit una estona el carrer on visc, que surt de la ciutat. Hi ha un carril bici, almenys durant un kilòmetre. Després he donat la volta, però crec que encara es pot seguir una mica més enllà. Un altre dia investigaré més.

Sigueu feliços!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada